Sanatate

De ce sa-ti duci copilul la o clinica de stomatologie copii

Written by Monica

Este extrem de important ca prima vizita a copilului tau la dentist sa fie o experienta pozitiva si placuta. Tu joci rolul principal in pregatirea copilului tau, pentru a merge la o stomatologie copii. Copiii nu au o frica innascuta de stomatologi, ci doar daca au trecut printr-o experienta neplacuta la un stomatolog.

Stomatologia pediatrica include toate tratamentele in zona gurii, gatului si maxilarului la copii si adolescenti si chiar si la bebelusi. Pe langa controalele medicale preventive, sunt luate o varietate de masuri pentru a mentine dintii sanatosi, cum ar fi profilaxia cariilor cu fluor, terapia cariilor si tratamentul dintilor nealiniati.

Stomatologia pediatrica este un domeniu independent si preventiv la o clinica de stomatologie copii. Difera semnificativ de stomatologia adultilor, deoarece  dintii continua sa creasca pana la adolescenta.

Ingrijirea dentara trebuie, de asemenea, invatata

Ingrijirea dentara nu este innascuta, ci trebuie invatata si practicata la fel ca si cititul si scrisul. Momentul ideal pentru a incepe ingrijirea dentara la copii, este atunci cand apare primul dinte. O motivatie importanta pentru ingrijirea dentara timpurie este dorinta copilului de a imita, pe care parintii ar trebui sa o foloseasca.

Citeste si: Stomatolog pentru copii – cand si de ce?

Prin urmare, copiilor ar trebui sa li se ofere oportunitatea de a-si urmari parintii sau fratii care se spala pe dinti cat mai des posibil. Filmele simple sau cartile cu imagini pe tema ingrijirii dentare si medicul stomatolog pot ajuta, de asemenea.

Cand apare o durere de dinti, acestia sunt de obicei deja deteriorati si trebuie tratati de medicul stomatolog. Experientele proaste cu aceste prime tratamente in copilarie, sunt adesea motivul unei frici pronuntate de stomatolog, la maturitate. Prin urmare, este mai bine sa previi decat sa vindeci.

Ingrijirea dentara adecvata si igiena orala adecvata sunt, prin urmare, deosebit de importante pentru copii si ar trebui continuate pana la batranete, daca este posibil. Nutritia si educatia cu privire la riscurile pentru sanatate pe care le prezinta zaharul din bauturi si alimente joaca, de asemenea, un rol major in mentinerea dintilor sanatosi.

In stomatologia pediatrica, scrasnirea dintilor la copii este vazuta initial ca un simptom fiziologic. Serveste la gasirea muscaturii, adica la reglarea biomecanicii structurilor aparatului masticator: dintii, articulatiile maxilarului si muschii masticatori.

De exemplu, modelele de mestecat (engramele) sunt programate in sistemul nervos central, ca punct de referinta in timpul cresterii. In acest fel, se dezvolta tactilitatea pentru cele mai mici particule, cum ar fi o samanta de zmeura si invata sa nu-ti muste limba. Ideal este sa mergi la o stomatologie copii pentru control periodic.

Ar trebui sa te prezinti la  prima intalnire cu copilul, inainte de aparitia cariilor. Pentru ca scopul primului control este sa se obisnuiasca cu controlul stomatologic. Copilul tau ar trebui sa invete ca nu exista niciun motiv sa-ti fie frica.

About the author

Monica

Leave a Comment