Casa si Gradina

Idei de amenajare a baii

Written by Monica

Datorita faptului ca baia reprezinta spatiul destinat relaxarii, fiind totodata locul unde iti incarci bateriile, trebuie sa conferiti atentia bine meritata amenajarii.Pentru un loc de exceptie care sa satisfaca toate exigentele, trebuie sa tineti cont de sfaturile specialistilor care va fac alegerea mult mai usoara.

In primul rand trebuie sa asortati gresia cu faianta, sa alegeti nuante care se combina foarte bine si linii strategice, finisaje de exceptie. Daca nu stiati pana acum finisajele au un rol deosebit de important in crearea ambientului.

Gresia reprezinta primul element care se monteaza in baie. Indiferent de culoarea aleasa  asigurati-va ca e aderenta si nu se va aluneca in baie pentru a va asigura ca sunteti in siguranta. Nimeni nu si-ar dori evenimente neplacute de aceea este foarte important sa tineti cont de acest aspect. Iar daca vreti sa creati impresia de spatiu mai mare este recomandat sa montati placile de gresie pe diagonala.

In ceea ce priveste faianta alegeti dimensiunea, textura si culoarea cea mai potrivita in functie cu preferintele dumneavoastra si aveti grija sa le combinati in asa fel aspectul final sa fie cel dorit. Nu alegeti marimi foarte mici pentru ca nu faceti altceva decat sa amplificati senzatia de inghesuiala,ceea ce nu va ajuta deloc. Alegeti dimeniuni medii sau mari, cu suprafete lucioase sau mate pentru ca acestea se potrivesc in aproape toate baile, indiferent de stil.

Iar pentru a nu crea o atmosfera sufocanta,nu imbracati in faianta toti peretii, pana la tavan, ci lasati impresia de spatiu. De asemenea, pentru placarea peretilor din baie mai puteti folosi si elemente de ceramica, portelan, piatra naturala si chiar sticla. Sunt materiale care vor adauga o nota de distinctie oricarei bai si vor surpride in mod placut.

Optand pentru o pardoseala din lemn rezistent la umezeala puteti completa intr-un mod aparte acest efect. Variantele cromatice sunt cele care va scot fdin incurcatura. Aveti multiple posibilitati de a combina culorile finisajelor din baie si a-i conferi un aspect unic si inedit.Tineti cont de principiile simple de asortare si alegeti gresie si faianta intr-o singura nuanta, pentru a da senzatia de spatiu aerisit.

About the author

Monica

Leave a Comment