Educatie / Cultura / Arta

Jucarii de lemn, naturale, sigure și educative pentru copilul tau

Written by Monica

Multi parinti se confrunta cu intrebarea care jucarie este cea mai buna, mai sigura si mai durabila pentru copilul lor. In cele din urma ajung sa aleaga jucarii de lemn, deoarece avantajele sunt evidente. Lemnul de materie prima naturala contine una dintre cele mai stabile substante din lumea plantelor. Celulele sale tubulare de celuloza sunt ferm conectate intre ele printr-un compus de hidrocarbura.

In functie de natura acestor celule, exista si proprietati diferite ale lemnului. Lemnul masiv este deosebit de potrivit pentru realizarea de jucarii de lemn, deoarece este stabil si natural. Jucariile naturale de lemn pot fi valoroase din punct de vedere educational pentru copii si bebelusi. Pentru ca, cu cat sunt mai naturale si mai simple materialele, cu atat functiile si formele jucariilor sunt mai versatile si creative si pot fi folosite de copii cand se joaca.

Jucarii de lemn pentru stimularea imaginatiei copilului

Jucariile de lemn lasa mult loc pentru design liber si stimuleaza simturile si creativitatea copilului. Orice material de jucarie care nu se limiteaza doar la o singura functie, ci ii permite copilului sa devina activ mental si emotional, sustine puterile de imaginatie ale copilului. Acest lucru ii permit mai tarziu copilului, sa se ocupe de multe lucruri in mod independent si creativ.

Simturile fine ale bebelusilor si copiilor nu sunt suprasolicitate de materialele naturale, ci sunt usor stimulate. Suprafata lemnului este foarte diferita in functie de tip si prelucrare, stimuleaza imaginatia si ii invita pe copii sa exploreze fie cu gura, fie cu mainile.

Proprietatile antibacteriene ale lemnului sunt bine cunoscute si dovedite. Conform celor mai recente teste, 99,9% dintre bacteriile de pe lemn mor dupa doar doua ore. In cazul plasticului, pe de alta parte, bacteriile pot fi inca detectate dupa cateva ore. Lemnul este, prin urmare, mai igienic si are si un efect de autocuratare. Cu toate acestea, unele jucarii din lemn nu sunt prelucrate corespunzator, si in acest caz nu sunt de calitate.

La aceste jucarii de lemn, vopselele si lacurile pot deveni periculoase pentru sanatatea copiilor. Prin urmare, cel mai bine este sa optezi pentru jucarii de lemn masiv netratat sau cel mult cerat sau uns cu ulei. Pentru ca nu contin ingrediente chimice si, prin urmare, sunt complet inofensive pentru copilul tau. De asemenea, trebuie sa cumperi dintr-un magazin online in care ai incredere.

De ce sa cumperi jucarii de lemn?

Copiii au nevoie de jucarii potrivite pentru a se putea dezvolta intr-un mod sanatos. Jucariile de lemn sustin dezvoltarea copilului in multe feluri. Le ofera multa distractie si bucurie, promoveaza invatarea naturala, creativitatea si imaginatia. Desigur, parintii vor sa-si sustina copilul cu jucariile potrivite si acorda o mare importanta calitatii.

De aceea calitatea joaca un rol decisiv in selectie. Prin urmare, jucariile atragatoare si adecvate trebuie sa fie ecologice si stabile si, pe langa valoarea lor educationala, trebuie sa fie si distractive pentru copii. Jucariile de lemn incurajeaza copilul sa se ocupe de sine si sa-si dezvolte propria imaginatie. Simplitatea jucariilor de lemn nu copleseste simturile unui copil ca multe jucarii electronice.

Exista si jucarii grozave care pot sprijini si ajuta copilul in dezvoltarea lui. Multe jucarii de lemn au un efect extraordinar asupra copiilor, de invatare prin joaca. Deoarece lemnul este si o materie prima regenerabila, copiii sunt introdusi incet in natura inca de la o varsta frageda.

Jucariile de lemn sunt, de asemenea, in mare parte valoroase din punct de vedere pedagogic, deoarece pot imbunatati abilitatile motorii si dexteritatea, capacitatea de reactie si capacitatea de concentrare. In special, promoveaza abilitatile motorii fine ale copiilor si le ofera un simt al formelor geometrice.

Structura produsului natural de lemn difera considerabil de produsele din plastic, pe care chiar si cei mai tineri le observa. Formele simple incurajeaza jocul si distractia. Nu este nevoie de muzica amuzanta pentru a se simti bine, desi poti gasi si astfel de jucarii de lemn.

About the author

Monica

Leave a Comment