Sanatate

Neurologia – ramura medicala care identifica si stabileste tratamentul in afectiunile sistemului nervos

Written by Monica

De cele mai multe ori pacientii care ajung la o consultatie neurologica ajung intr-un cabinet specializat in neurologie doar in baza unei trimiteri din partea medicului de familie sau a unui alt medic specialist. De prea putine ori persoanele care manifesta anumite simptome se decid sa se indrepte inspre un neurolog. Fie ca neglijeaza simptomele organismului, fie ca exista teama pentru a primi un diagnostic nefavorabil, foarte multa lume ezita sa se programeze pentru o consultatie neurologica.

Cu toate acestea trebuie spus ca in situatia in care exista o paleta de simptome care iti dau de gandit in ultimul timp, este recomandat sa ai in vedere o consultatie de specialitate. Intr-un centru medical specializat in neurologie Piatra Neamt vei putea beneficia de medici neurologi care sa efectueze investigatiile specifice si sa stabileasca daca este necesar un anumit tratament.

Neurologia si simptomele care recomanda o consultatie de specialitate

Cand vorbim despre neurologie avem in vedere acea ramura medicala care are drept obiectiv identificarea, punerea diagnosticului si stabilirea tratamentului pentru afectiunile sistemului nervos. Se considera ca sistemul nervos este cel mai complex de la nivelul intregului organism. Vorbim aici despre reteaua de nervi si celule specializate care asigura comunicarea dintre nervii organismului, celule care se numesc neuroni.

Aceste celule au rolul de a transmite diferite semnale pentru toate sistemele corpului si din acest motiv sistemul nervos actioneaza similar ca in cazul unui implus electric al corpului. Sistemul nervos are doua componente, si anume sistemul nervos central si sistemul nervos periferic. Oricare dintre afectiunile care pot sa survina la sistemul nervos se poate transforma intr-o problema majora.

Din acest motiv la primele simptome care pot indica o eventuala problema neurologica se recomanda sa apelezi la un medic neurolog. Daca este diagnosticata din timp si se stabilieste un tratament adecvat, o anumita afectiune neurologica poate fi gestionata sau controlata eficient astfel incat pacientul sa resimta cat mai putin efectele negative ale acestei afectiuni medicale.

Datorita complexitatii creierului si a intreg sistemului nervos, diagnosticarea in faza incipienta a unei probleme neurologice este foarte important. Astfel de consultatii de specialitate sunt efectuate in cadrul unui centru medical specializat in neurologie Piatra Neamt.

Bolile neurologice si simptomele specifice

In randul bolilor neurologice intalnite frecvent si care pot fi diagnosticate in urma unei consultatii neurologice enumeram epilepsia, boala Alzheimer, dementa, accidentul vascular cerebral, migrena, scleroza multipla, boala Parkinson, sindromul Tourette, tumorile cerebrale, traumele craniene sau alte afectiuni cognitive.

Atunci cand un pacient se confrunta cu o serie de manifestari sau simptome repetate, poate sa aiba in vedere riscul de a intampina o problema la nivelul sistemului nervos. Printre cele mai frecvente simptome care sunt asociate cu problemele medicale in neurologie putem aminti urmatoarele: dureri de cap frecvente, stari de ameteala, senzatii de amorteala sau senzatii de furnicaturi, slabiciune la nivel muscular, tulburari de miscare, tulburari de vedere, convulsii, pierderi de constiinta, pierderi de memorie, stari de confuzie, tulburari ale somnului, aparitia dificultatilor de vorbire sau de limbaj sau pierderea simtului de orientare.

About the author

Monica

Leave a Comment