Monden / Lifestyle

Obictive importante ce merita vizitate in Paris

Written by Monica

Daca aveti ocazia sa ajungeti la Paris atunci cu siguranta trebuie sa aveti in vedere reperele esentiale pentru a puncta locurile care merita cu adevarat sa le vedeti. Incarcati-va cu multa rabdare si bucurati-va la cote maxime de aceasta experienta. Asadar, umariri cu atentie obiectivele prezentate pentru a aduna cat mai multe amintiri frumoase, de care sa va aduceti cu drag aminte.

1.Turnul Eiffel

Toata lumea stie ca Turnul Eiffel reprezinta simbolul Parisului si este apreciat de catre toti turistii la adevarata valoare. Ceea ce nu stie foarta multa lume este faptul ca aceasta superba creatie se datoreaza maiestriei arhitectului Stephen Sauvestre si a companiei Compagnie Eiffel. Turnul a fost construit intre anii 1887 si 1889 si are o inaltime de 300 de metri. Asadar daca va doriti sa vedeti orasul de sus trebuie sa urcati in jur de 1665 de trepte.

In fiecare an Turnul Eiffel este vizitat de catre 6 milioane de turisti si este considerat o atractie turistica naturala a peisajului din Paris.

2.Muzeul Luvru sau Musee du Louvre

Este cel mai mare muzeu de istorie si arta din Franta intins pe o suprafata de 210.000 metri patrati. Muzeul Luvru este alcatuit din trei mari aripi, si-anume Denon, Richelieu si Sully in timp ce fiecare aripa este compusa din patru nivele, care va incanta prin frumusetea obiectelor expuse inca de la intrare.

3.Arcul De Triumf

Este cel mai mare arc triumfal din intreaga lume avand 50 de metri inaltime si 45 de metri latime. Acesta a fost construit de catre Napoleon in scopul de a comemora victoriile armatei sale. Ceea ce este cu adevarat spectaculos este faptul ca pe interiorul precum si deasupra arcului sunt scrise numele tuturor generalilor si razboaielor purtate de acestia.

Fiind al doile arc ca importanta din intreaga lume accesul in interiorul acestui obiectiv turistic se face printr-un pasaj subteran.Pentru a va bucura de frumusetea acestuia trebuie sa urcati cele 284 de trepte si puteti admira panorama catre cele 12 artere majore care pleaca din Place de l’Etoile.

4.Castelul Versailles

Palatul Versailles merita vizitat datorita evenimentelor importante care s-au petrecut aici dar si arhitecturii de exceptie. Fiind resedinta regilor Frantei in trecut aici s-au petrecut nenumarate evenimente franceze de importanta nationala. Cea mai celebra parte a palatului ramane Sala Oglinzilor, care este atat de renumita pentru toti turistii care au trecut pe aici. In aceasta sala s-a semnat Tratatul de la Versailles, de unde si numele acestuia in timp ce plantele multicolore care inconjoara acest loc ii amplifica frumusetea.

5.Bulevardul Champs-Elysees

Champs-Elysees este recunoscut ca fiind cel mai frumos bulevard din lume,  fiind un obiectiv turistic de mare valoare, care nu aveti cum sa-l ratati. Se intinde pe o lungime de doi kilometri si o latime de 80 de metri. Puteti ajunge pe Champs-Elysees imediat ce treceti de Arcul de Triumf iar de-a lungul acestui bulevard gasiti nenumarate magazine de lux, restaurante si cafenele renumite si puteti admira arhitectura cladirilor ce il inconjoara.

 

About the author

Monica

Leave a Comment