Comunicate de presa

Cele mai spectaculoase orase cu stanci din lume

Written by Monica

Daca v-ati intrebat vreodata cum de oamenii au ales sa construiasca orase impunatoare la sute si mii de metri inaltime, poate o sa aflati aici raspunsul pe care il cautati. Este absolut  impresionat cum cladirile au rezistat aici de-a lungul timpului, chiar daca au fost construite cu cateva secole in urma, fara a avea tehnici si echipamente moderne .

Ganditi-va ca sunt construite corpuri de cladiri, aproape de marginea unei stanci, care se afla la cativa metri de mare, sau chiar orase intregi construite direct pe marginea lor. Bineinteles ca din punct de vedere turistic este o atractie de elita dar trebuie sa fi fost vorba despre niste ahitecti iscusiti care au dat viata acestor locuri minunate.

Acum sute de ani in urma siguranta fata de potentiali agresori a fost un motiv intemeiat pentru care s-au construit aceste orase. Stancile erau destul greu de fiind un scut protectiv impotriva potentialilor agresori.

Haideti sa vedem care sunt cele mai impresionate 10 orase pe stanci si tara de unde provin.

10.Rocamadour – Franta.

Va ofera peisaje spectaculoase si va face sa simtiti viata simpla a orasului linistit si pasnic, unde totul inspira un calm total. Vara strazile orasului sunt pline de turisti si evident pulsul creste si va ofera impresia ca viata locuitorilor se imbina armonios cu cea a turistilor.

9.Manastirea Tiger Nest – Bhutan.

Aceasta manastire se afla la aproape 920 metri inaltime, pe o stanca in Valea Paro. Este de fapt cea mai deosebita locatie a orasului..Asezata pe marginea unei stanci, inalta de 3000 de metri în Paro Valley, reprezinta un loc sfant, miraculos.

8.Castellfollit de la Roca – Spania.

Castellfollit de la Roca, loc pitoresc foarte iubit de catre turisti. Localitatea e situata pe marginea unei abrupte roci de bazalt, fiind strabatuta de raurile Fluvia si Toronell. Cu o suprafata de doar 1 km patrat, Castellfollit de la Roca este unul dintre cele mai mici sate din Spania dar cu siguranta veti fi uimit de imaginea caselor de pe marginea prapastiei

7.Positano – Italia.

Positano se afla pe Coasta Amalfi din Campania, Italia si reprezinta o destinatie turistica la moda, renumita pentru asezarea sa pitoreasca. De pe tarmul abrupt unde este construit oraselul Positano, turistii dar si locuitorii se pot bucura de privelisti minunate ce se intand in jurul apele turcoaz ce inconjoara stancile..

6.Manarola – Italia.

Este cel mai linistit oras si mai putin vizitat. Cu toate acestea casele vechi, pastelate, imprsioneaza prin stilul lor aparte . Escum intre absolut impresionant cum pe o suprafata asa de mica, inaltata din mare se pot construi astfel de minuni. Imaginea satului rustic, alaturi de marea stravezie, viile terasate si barcile colorate fac acest oras o destinatie unica.

5.Ronda – Spania.

Un alt oras din  Spania de data aceasta este vorba despre alta provincie. Se afla la 113 km vest de capitala provinciei Málaga si situat la o altitudine de 723 m, in zona muntoasa Serrania de Ronda.Localitatea este strabatuta de raul Guadalevin care taie orasul in doua, formand canionul El Tajo, cu o adancime de peste 100 m.

4.Manastirea Varlaam – Grecia.

Aceasta manastire Varlaam este a doua ca dimensiune dintre cele sase manastiri ce fac parte din complexul Meteora. Construita in 1541 si reamenajata in 1548, biserica sfanta este dedicata Tuturor Sfintilor Áyion Pánton.

3.Bonifacio, Corsica -Franta.

Bonifacio este cea mai mare localitate de pe insula Corsica situata in zona de sud. Situata la 70 de metri inaltime deasupra marii, va ofera o imagine de-a dreptul spectaculoasa. Astazi este un port dragut pentru iahturile scumpe din intreaga lume, unde turistii vin deseori.

2.Al Hajjarah – Yemen.

Al Hajjarah, este un sat din Yemen, parte din districtul Manakhah si a Guvernoratului Sana’a, din Muntii Haraz. Este de fapt un fost oras de pirati, situat de-a lungul drumului Sana’a-Al-Hudayda, ian ziua de astazi fiind folosit ca o tabara de baza pentru cataratori.

1.Santorini – Grecia.

Cine nu a auzit de Insula Santorini? Cred ca nimeni insa putini stiu ca, Fira, capitala insulei este un oras port, ce impresioneaza prin strazile inguste, taverne traditionale, magazine asezate pe versantii stincosi, dar si prin plaje minunate, si apa marii limpede precum cristalul.

About the author

Monica

Leave a Comment