Turism

Pelerinaje renumite in intreaga lume

Written by Monica

Cele mai mari pelerinaje din lume strang milioane de oameni la un loc care traiesc momente incarcate de spiritualitate in anumite zile religioase de peste an.

Iata care sunt cele mai populare locuri de pelerinaj din lume: Gange Mecca, Templul de Aur din Amritsar, Bazilica Maicii Domnului din Guadalupe, Templul Vaishno Devi, Bazilica Sf. Petru Vatican Biserica Nașterii Domnului, Betleem

Cele mai mari pelerinaje din lume sunt : Maha Kumbh Mela (India) si Pelerinajul Arba’een (Irak).

Multe religii considera anumite locuri ca fiind cu adevarat sacre. Aceste persoane obisnuiesc sa faca adesea pelerinaje in aceste locatii cu scopul de a absorbi sfintenia

  1. Gange

Aici se aduna peste 20 de milioane de pelerini hindusi anual, pe raul Gange astfel ca este cel mai popular loc de pelerinaj din lume. Se crede ca oricine atinge apele acestui rau este purificat si curatat de toate pacatele.

  1. Mecca

Al doilea cel mai vizitat loc de pelerini este orasul Mecca. Aici se strang aproximativ 13 milioane de musulmani pentru a vizita locul in fiecare an Pelerinajul include o serie de ritualuri, cum ar fi rugaciunea dar si inconjurul pietrei negre Kaabah.

  1. Templul de Aur din Amritsar

La templu din India se aduna peste 50.000 de pelerini sikh. Acesta are o fundatie puternica si chiar daca este un sit religios, acesta este mereu deschis oamenilor de orice credinta, fiind al treilea cel mai vizitat loc de pelerini.

  1. Bazilica Maicii Domnului din Guadalupe

Aceasta biserica din Mexico City, aduna anual cate 10 milioane de vizitatori, fiind cel mai popular altar marian din lume si a doua cea mai vizitata biserica catolica din lume dupa Bazilica Sfantul Petru.

  1. Templul Vaishno Devi

Al doilea cel mai popular sit religios pentru hindusi este Templul Vaishno Devi. Acesta este situat la o altitudine de 5200 de picioare si are peste opt milioane de devoti in fiecare an.

  1. Bazilica Sf. Petru Vatican

Sf. Petru Vatican din Italia aduna anual in jur de 4,2 milioane de vizitatori, fiind un loc sfant pentru catolici. Se spune ca aici si-a dat ultima suflare Sfantul Petru.

  1. Biserica Nasterii Domnului, Betleem

Acesta este un loc foarte cunoscut de pelerinaje, cu aproape 1,4 milioane de oameni care îl vizitează anual. Locul de nastere al lui Isus este un loc renumit de pelerinaj in timpul Craciunului

Cele mai mari pelerinaje din lume :

Maha Kumbh Mela (India)

La festivalul religios participa aproximativ 120 de milioane iar acesta se organizeaza odata la 12 ani. Este vorba de o sarbatoare ce aduce un omagiu valorilor hinduse si se sarbatoreste in toata India. Aceasta este considerata cea mai mare congregatie de pelerini religiosi din lume. Un eveniment major la care participa de regula pelerinii este scaldarea rituala in raurile sfinte. Pelerinii participa la conversatii religioase si la binecuvantari de la preoti sau carturari.

Pelerinajul Arba’een (Irak)

Aceasta este cea mai mare adunare anuala din lume. Are loc in Irak si aduna peste 20 de milioane de musulmani anual. Adunarea religioasa comemoreaza moartea nepotului profetului Mahomed iar pelerinii musulmani caatoresc cu totii catre orasul sfant Karbala pe jos si primesc cazare, mancare, imbracaminte de la comunitate. Prin acest ritual se crede ca se alunga negativitatea si se spala pacatele.

About the author

Monica

Leave a Comment