Sanatate

Rezolvarea anomaliilor dentare cu ajutorul tratamentelor ortodontice

Written by Monica

Cu toate ca fiecare dintre noi isi doreste o dantura perfecta atat din punct de vedere estetic, cat si din punct de vedere al sanatatii, exista foarte multe persoane care intampina problema anomaliilor dentare. Pentru a remedia astfel de situatii este nevoie de folosirea unui aparat dentar. Ramura stomatologiei care se ocupa de diagnosticarea, prevenirea si tratarea anomaliilor dentare si a celor dento-maxilare poarta denumirea de ortodontie.

Tratamentele dentare ortodontice pot fi aplicate atat pentru copii, cat si pentru persoanele de varsta adulta. Rolul fiecarui tratament ortodontic este de a remedia anomaliile dentare si cele dento-maxilare in vederea imbunatatirii calitatii vietii pentru pacientii respectivi. Orice tratament ortodontic se face doar in urma unei consultatii intr-un cabinet stomatologic Targu Mures unde astfel de tratamente sunt puse la dispozitia pacientilor.

Factori care genereaza anomalii dentare

Anomaliile dentare sunt cauzate sau generate de mai multi factori. Pentru anumite persoane o singura cauza care genereaza astfel de anomalii, in vreme ce pentru alte persoane factorii care au dus la aparitia anomaliilor dentare sunt mai multi.

In randul celor mai frecvente cauze care pot genera anomalii la nivelul danturii se regasesc factori de natura ereditara sau de natura congenitala, tulburari sau dereglari hormonale, tulburari in dezvoltarea organismului aparute la varste fragede, lipsa de vitamine si/sau de minerale, factori de mediu care pot perturba anumite procese in organism, dar si traumatisme faciale.

La toti acesti factori care sunt mai mult sau mai putin greu sau imposibil de controlat, exista si factori precum cariile dentare care duc la extractia dintilor cariati. In masura in care in urma extractiei nu se previne migrarea dintilor inspre locul ramas liber ca urmare a extractiei, pot sa apara probleme precum dizarmonia la nivelul danturii.

Prin urmare, atunci cand apelezi la un cabinet stomatologic Targu Mures pentru extractie, este obligatoriu sa ai in vedere prevenirea problemelor ortodontice. Mai ales in cazul copiilor care au nevoie de astfel de tratamente pentru scoaterea dintilor de lapte.

Tratamentele ortodontice si beneficiile aduse pacientilor

Atunci cand un pacient alege sa urmeze un tratament ortodontic, acesta va putea sa se bucure de o serie de beneficii. Dincolo de faptul ca va putea avea zambetul dorit si perfect, tratamentele ortodontice contribuie la obtinerea ocluziei corecte si a muscaturii optime. Indiferent de varsta pacientului, muscatura trebuie sa fie functionala, corecta si statica.

Un alt avantaj pe care tratamentele ortodontice il ofera pacientilor vizeaza sanatatea articulatiei temporo-mandibulare. O muscatura incorecta impreuna cu o dispunere incorecta a dintilor la nivel mandibular poate insemna ca in timp sa apara probleme de sanatate in zona mandibulei. Folosirea aparatului dentar de catre pacientii care intampina probleme cu anomaliile dentare inseamna un disconfort pentru o scurta perioada de timp.

Insa pe termen lung vorbim despre beneficii importante pentru sanatatea pacientului si pentru aspectul danturii. Pentru a stii exact care este timpul necesar purtarii aparatului dentar in cazul in care ai probleme cu anomaliile dentare, o consultatie la un cabinet stomatologic Targu Mures este alegerea potrivita pentru a afla toate informatiile legate de un tratament ortodontic.

About the author

Monica

Leave a Comment