Stiinta / Cercetare

Ce semnificatie are cifra 7 in numerologie ?

Written by Monica

Cifra 7 are o semnificatie puternica. Aceasta si-a pus amprenta pe cultura civiltatiilor antice, in basme, cat si in astrologie. Cifra 7 are asocieri simbolice in religie, mitologie, superstitii si filozofie. Numarul 7 consta in unirea fizicului – cifra 4 cu spiritualul – cifra 3.

In trecut se studiau 7 materii la scoala iat pe scara muzicala exista 7 note distincte. Cifra 7 este considerata foarte norocoasa. Exista 7 zile pe saptamana iar Shakespeare a venit cu ideea ca sunt 7 vârste ale omului. Fazele a Lunii durează aproximativ 7 zile iar multe culturi au recunoscut 7 planete (Soarele, Luna, Mercur, Venus, Marte, Jupiter si Saturn.

Cele 7 lumanari ale menorei evreiesti care au ars in Tabernacol au simbolizat Creația si ar putea avea o stransa legatura cu cele 7 planete ale antichitatii.Conform numerologiei, cifra 7 simbolizeaza perfectiunea. Acest numar denota o viata in ascensiune si fara obstacole. Numarul 7 are o semnificatie extrem de importanta in religie, mitologie șsi filozofie, ceea ce il face si mai special.

Sapte este numarul perfectiunii fizice si spirituale. Cifra 7 este guvernata de luna iar oamenii care au cifra destinului 7 sunt pe cale sa afle adevarul vietii. Persoanele cu cifra 7 din numerologie, au nevoie de o abordare mai intelectuala a vietii decat una emotionala. Acestia cauta mereu sa stranga cat mai multe informatii pentru a gasi raspunsuri clare si concludente.

Cei predestinati acestui numar au o intuiție mai puternica si sunt definiti de o combinatie de gandire constienta si subconstienta Numarul 7 le permite sa descopere si cele mai profunde taramuri pentru a deslusi adevaruri ascunse. Explorarea misterelor vietii se face pe 7 cai.

Persoanele cu numarul 7 sunt oameni foarte curiosi, care isi doresx sa se adanceasca in orice subiect pentru a cauta raspunsuri si adevaruri. Totusi, acestia sunt oameni solitara care au multe de invatat despre relatii.

Iata unde se mai regaseste u precadere cifra 7 :

 • Cele 7 pacate de moarte (Avaritia, Invidia, Mania, Aroganta, Desfraul, Betia, Lenea)
 • Cele 7 virtuti (Dragostea, Credinta, Taria sufleteasca, Speranta, Inteligenta, Cumpatarea, Dreptatea)
 • Cele 7 coline ale Romei (Aventin, Caelius, Capitoliu, Palatin, Viminal, Quirinal, Esquilin)
 • Cei 7 regi legendari romani (Romulus, Abcus Martius, Numa Pompilius, Servius Tulius, Tullus Hostilius, Tarquinius Prisens, Tarquinius Superbus)
 • Cele 7 minuni ale lumii antice (Piramidele, Colosul din Rodos, Templul din Ephesos, Gradinile suspendate, Statuia lui Zeus din Olimpia, Farul din Pharos, Mormantul din Halikarnas)
 • Cei 7 intelepti din vechime (Bias, Solon, Chilon, Thales, Pittakos, Kleobulos, Periander)
 • Cele 7 fiice ale lui Atlas
 • Cele 7 zile ale saptamanii
 • Cele 7 note muzicale: do, re, mi, fa, sol, la, si
 • Cele 7 culori ale curcubeului: rosu, portocaliu, galben, verde, albastru, indigo, violet
 • Constelatiile Carul Mare si Carul Mic sunt formate din 7 stele

About the author

Monica

Leave a Comment