Comunicate de presa

Avortul legal nu salveaza vietile femeilor!

Written by Monica

In data de 23 martie 2019, sambata, intervalul orar 12.00-15.00, va avea loc Marsul pentru Viata din Timisoara cu plecare din fata Bisericii Greco-Catolice ”Sf. Maria Regina Pacii” din Parcul Carmen Sylva, cu oprire la Catedrala Mitropolitana si punct final la Prefectura Judetului Timis.

Actiunea este organizata de principalele culte crestine din Timisoara si are ca scop afirmarea dreptului la viata al copilului nenascut, constientizarea gravitatii avortului si obtinerea unei legislatii favorabile pentru cresterea natalitatii si pentru protectia familiei traditionale.

In acelasi timp Marsul pentru Viata este organizat simultan in aceeasi zi in cca 134 de orase din Romania (pana la ora actuala) si totodata in mai multe orase din Republica Moldova.Contrar opiniei publice raspandite la noi in tara, legalitatea avortului nu ajuta femeia, nu ajuta familia si nu ajuta societatea, deoarece:

1.La legiferarea avortului dupa Revolutia din 89 s-a argumentat ca femeile mor in urma avortului caci nu au acces la conditii sigure. Insa statisticile arata ca decesele maternale inainte de legalizarea avortului erau foarte rare si ca au scazut constant.

2.Numarul deceselor maternale dat publicitatii a fost exagerat prin adaugarea a inca trei zero-uri – a recunoscut dr. Bernard Nathanson implicat in lobby-ul pro-avort din SUA inainte de convertirea sa (de la 90 decese maternale pe an din cauza avortului s-a ajuns la publicarea unor cifre de 5.000-10.000)!

3.Scaderea ratei deceselor maternale se datoreaza progresului tehnic din medicina si imbunatatirii pregatirii profesionale.

4.Legalizarea avortului a condus in mod indirect la cresterea deceselor maternale, ridicandu-se numarul avorturilor efectuate cu un multiplu. In Romania anului 1990 s-au efectuat aproximativ de cinci ori mai multe avorturi decat in 1989!

Acele grupari asa-zise ”pentru viata” care organizeaza Marsul pentru Viata in diverse locuri si si care totusi sustin legea actuala a avortului nu ne reprezinta si nu reprezinta miscarea autentica de aparare a vietii, nici din tara si nici din lumea intreaga!Apelul nostru se adreseaza politicienilor romani indemnandu-i sa-si asume responsabilitatea misiunii lor de a lucra pentru binele acestei natiuni si sa gandeasca strategii legislative favorabile viitorului acestei tari!

Semnatari:
Pr. Ioan Chisarau, Biserica Greco-Catolica Timisoara si Associatia Darul Vietii
(Tel.0723-312923)
Mons. Johann Dirschl, Episcopia Romano-Catolica Timisoara
Ghita Alecsei, Fundatia Estera Timisoara
Leontescu Constantin, Pastor, Biserica Penticostala Filadelfia, Timisoara
Alexandru Neagoe, Pastor, Biserica Betel Timisoara

About the author

Monica

Leave a Comment