Educatie / Cultura / Arta

Cateva de lucruri pe care este indicat sa le faci impreuna cu copiii inainte sa creasca

Written by Monica

Cu siguranta parintii responsabili vor sa petreaca timp de calitate cu copiii lor, insa uneori nu le ajunge timpul sa faca tot ceea ce isi doresc. Fiecare dintre noi avem o multime de lucuri in minte, pe care ne dorim sa le traim, in functie de preferinte si prioritati.

Daca te-ai gandit deja la ceea ce iti doresti sa faci cu copiii tai inainte sa creasca mari, ai facut un pas important inainte. Daca nu ti-ai facut inca o astfel de lista, atunci te poti inspira din cele care urmeaza. Timpul trece foarte repede si sa iti vezi deja copiii mari, fara sa iti explici de fapt cum au crescut. Pentru a rememora cu drag lucrurile pe care le-ati facut impreuna, trebuie sa te asiguri ca iti faci timp pentru el cand e mic si nu vei avea nici un regret mai tarziu.

Atunci cand au varsta gradinitei trebuie sa te cobori la mintea lor si vei vedea ca cei mici vor fi de-a dreptul incantati de compania ta. Ajuta-i sa descopere lumea mai usor si fa-ti timp sa te bucuri din plin de copilaria lor

Unele activitati s-ar putea sa necesite o perioada de pregatire in prealabil, iar altele sunt mult mai accesibile, important este sa poti crea amintiri cat mai frumoase cu copiii tai.  Aceste activitati pot fi folosite ca si prilejuri utile de invatare pentru copii. Atunci cand sunt mici invatatul prin joaca este cel mai accesibil pentru ei.

Iata cateva puncte de inspiratie care te vor ajuta cu siguranta sa selectivi activitatile cele mai iubite, care au o importanta aparte pentru cei mici.

Ofera-ti timp de 15 minute pe zi pentru a te juca cu copilul tau.

Nu te sfii sa devii iar copil si sa sariti  pe o trambulina sau sa va dati pe cel mai infricosator roller coaster. Jucati-va sotron impreuna si sariti elastic. Invata-l pe cel mici jocuri din copilaria ta si vei vedea ca se va amuza copios. Faceti desene pe asfalt cu creta colorata si jucati-va de-a spionii.

Mergeti la o vanatoare de comori, prin curte sau prin parc. Inalta un zmeu impreuna cu el si invata-l cum sa-l manuiasca. Construiti o prastie si folositi-o cu atentie. Invata copilul sa fie responsabil in orice face, pentru ca aceasta este o lectie importanta de viata.

Organizeaza seri de jocuri in familie, pentru ca este inca un prilej de a intelege importanta parintilor in viata lui. Faceti mima sau alte jocuri interactiune, care ii tine treaza atentia sii il face curios sa descopere lucruri noi. Bucurati-va de natura si prindeti fluturi sau licurici. Daca cel mic este un iubitor de dinozauri, vizitați un parc tematic si cu siguranta va ramane cu amintiri extrem de placute.

Mama poate petrece o zi de rasfat la spa cu fiica ei. La fel de important, este sa faceti sedinte foto tematice cu prilejul sarbatorilor si a zilelor de nastere. Cand mergeti la mare adunati impreuna scoici, construiti castele de nisip si scrieti-va numele pe plaja si nu exitati niciodata sa ii spuneti copilului cat de mult il iubiti.

About the author

Monica

Leave a Comment