Turism

Ce locuri merita sa vezi in Bruges ?

Written by Monica

Bruges este un oras de vis, unde fiecare iubitor de natura si istorie isi doreste sa ajunga. Este un oras medieval din Belgia, cu o arhitectura uluitoare care atrage atrage milioane de vizitatori an de an.

Aici poti admira cladiri vechi interesante sau poti face o plimbare pe strazile inguste. Daca esti iubitor de mare, poti merge cu barca pe canale pentru a-i admira frumusetea. Centrul orasului Bruges este destul de mic astfel ca este suficient o zi sa vezi atractiile cele mai importante.

Daca ajungi in acest oras viziteaza Piata principala cu clopotnita si Piata Burg cu Bazilica Sfantului Sange.

Piata principala din Bruges

Are un turn cu clopotnita care reprezinta cel mai distinctiv reper al orasului. Cladirea este inconjoarata de o curte pitoreasca. Clopotnita este inalta de 83 de metri, fiind unul dintre cele mai atractive turnuri-clopotnita din Belgia. Clopotnita a fost construita in 1282, dar lucrarea a fost finalizata in 1482.

Astazi 47 de clopote atarna in turn, ceea ce o face absolut spectaculoasa. Pentru a ajunge in varful turnului trebuie sa urci 366 de trepte si poti admira o priveliste cu adevarat uluitoare. Aici se gaseste si Sala Comorilor, unde se pastreaza documentele civice.

Bazilica Sfantului Sange

Aceasta mai este numita si Piata Burg. Biserica este foarte renumita pentru flaconul de cristal pastrat in interior, care ar contine o picatura din sangele lui Hristos adusa din Tara Sfanta. Conform traditiei, in fiecare an, in luna mai, aceasta relicva sacra este purtata pe strazile din Bruges in cadrul Procesiunii Sfantului Sâange.

Pe fatada bisericii se pot vedea trei arcuri si statui aurite. O scara spiralata duce la capela superioara care are o semnificatie aparte. Aici in fiecare vineri se arata credinciosilor fiola care contine Sfantul Sange.

Markt

In centrul orasului poti vedea o alta piata plina de viata, piata Markt. Aceasta este inconjurata de cladiri minunate ca arhitectura. Dintre acestea se remarca cladirea neogotica Provinciaal Hof, care este si sediul guvernului provincial West-Vlaanderen. In partea de vest, se afla o alta cladire atractiva din caramida numita Huis Bouchoute.

Pentru a admira frumusetea arhitecturala din jurul tau savureaza o cafea in piata Markt. De asemenea, pentru a vedea mare parte din obiectivele turistice din Bruges, poti face o croaziera cu barca. Excursiile cu barca au loc din jumate in jumate de ora, incepand cu ora 10,00 si pana la ora 18.00, din luna martie si pana la jumatatea lunii noiembrie.

Primaria Bruges

Primaria din Bruges (Stadhuis) este una dintre cele mai vechi constructii din Belgia, fiind finalizata in 1420. Aceasta este realizata in stil gotic avand pilastri inalti si ferestre îinalte cu arcade gotice.  Aici poti admira statui ale contilor din Flandra si sala gotica cu frumoasa bolta din lemn, precum si picturi murale care consemneaza evenimente din istoria orasului.

About the author

Monica

Leave a Comment