Comunicate de presa

Curiozitati despre bufnite

Written by Monica

Bufnitele sunt creaturi zburatoare de noapte, in timp ce aproape toate celelalte pasari sunt active pe zi. Acest fapt le face cu totul deosebite si multe altele poate de care nici nu ai auzit pana acum. De aceea, daca esti curios din fire sa afli cat mai multe lucuri interesante despe viata bufnitelor, ai ajuns exact acolo unde trebuie.

*Abilitatea de a-si intoarce capul la 270 de grade

Bufnitele variaza ca dimensiuni, aspect si colorit. Chiar daca fiecare este diferita in felul ei, au totusi ceva in comun si anume abilitatea de a-si roticapul cum nici o alta pasare nu o face. Acest lucru este posibil datorita faptului ca gatul lor include 14 vertebre, adica dublu fata de celelalte pasari.

In plus, bufnitele au sisteme speciale pentru adunarea sangelui acumulat pentru a oferi putere creierului si ochilor, atunci cand miscarile gatului opresc circulatia.

*Canibalismul bufnitelor

Canibalismul se refera la actul de a-si consuma puii sau alti membri ai propriei specii. Bufnitele mari le vor manca pe cele mici avand in vedere ca exista nenumarate soiuri.

Pe langa faptul ca mananca si alte bufnite, acestea vaneaza si multe alte specii aviare pe  post de mancare.

*Ochi nebuni

Ochii bufnitelor sunt foarte mari si ocupa o mare parte din craniu. Ochii bufnitelor nu se misca deloc iar vazul binocular le permite sa se axeze pe prada si le mareste perceptia.

Prin urmare, bufnita mai vulnerabila in fata pradatorilor, mai ales cand e vorba de stoluri de pasari infuriate.

*Unele mananca plante

Suna ciudat insa este adevarat faptul ca unele bufnite consuma plante pe post de hrana chiar daca sunt pasari carnivore. Acesti vanatori au cucerit noaptea intr-un mod aparte.  Este vorba despre bufnita elf care nu se hraneste doar cu animale mici, ci si cu fructe si seminte.Aceste pasari de prada prefera fructele tepoase ale perelor si fructele cactusului.

*Multe bufnite nu tipa

Chiar daca bufnitele sunt renumite prin tipetele lor, veti fi uimit sa aflati ca o parte din specii nu tipa deloc. De exemplu, bufnitele zapezii din nordul indepartat produc un sunet similar pasarilor marine, sunet complet diferit fata de cel al unei bufnite tipice.

In ciuda numelui pe care il poara bufnita tipatoare nu tipa deloc, ea produce o serie de fluieraturi similare unui claxon.

*Ochii bufnitelor reprezinta aprosimativ 1-5% din greutate

*Bufnita spiridus este cea mai mica specie de bufnita din toata lumea avand doar 12-15 cm si o greutate de 43 grame.

*In Africa de Sud, bufnitele sunt asociate cu vrajitoria si ghinionul., astfel incat cea mai suparatoare insulta este sa spuneti cuiva ca este o bufnita.

*Este absolut sigur ca bufnita are cea mai buna vedere nocturna dintre toate animalele.

*O bufnita are 3 pleoape: una pentru clipit, una pentru dormit si una pentru a pastra ochii curati si sanatosi.

About the author

Monica

Leave a Comment