Auto

ITP Pucheni – pentru servicii ITP sector 5 la preturi avantajoase

Written by Monica

Uneori este o adevarata provocare sa te afli in postura de sofer sau de proprietar de autoturism atunci cand vine vorba despre respectarea tuturor normelor si a intregii legislatii pentru a circula pe drumurile publice din Romania. Printre aceste obligatii regasim inclusiv efectuarea ITP-ului sau a inspectiei tehnice periodice.

Daca ai nevoie de astfel de servicii ITP sector 5 si iti doresti sa beneficiezi de preturi foarte avantajoase pentru aceste servicii, poti apela cu incredere la serviciile oferite de firma ITP Pucheni. In continuare vei gasi mai multe informatii despre efectuarea ITP-ului si despre serviciile oferite de aceasta firma din domeniul ITP-ului.

Importanta efectuarii ITP-ului

Multi soferi considera ca o parte dintre normele legislative sunt doar obligatii care trebuie respectate pentru a nu primi amenzi. Totusi este important de punctat faptul ca rolul ITP-ului este acela de a asigura participantii la trafic ca un procent cat mai mare dintre autovehiculele aflate pe drumurile publice sunt conforme din punct de vedere tehnic. Mai mult, vorbim chiar si despre un risc pentru mediul inconjurator atunci cand autovehiculele nu corespund din punct de vedere tehnic, existand un risc major de poluare.

Cu alte cuvinte, fara efectuarea ITP-ului, exista riscul ca tot mai multe autoturisme si autovehicule sa nu fie conforme din punct de vedere tehnic, existand astfel riscul unor incidente sau chiar accidente rutiere grave. Din acest motiv efectuarea ITP-ului trebuie sa respecte o anumita periodicitate, in functie de categoria autovehiculului si in functie de vechimea acestuia.

Documente necesare pentru efectuarea ITP-ului

Pentru a te prezenta intr-o statie care efectueaza ITP sector 5 ai nevoie de anumite documente. Printre acestea amintim cartea de identitate a vehiculului (CIV) in original, certificatul de inmatriculare al autovehiculului sau talonul autoturismului, asigurarea obligatorie de Raspundere Civila Auto (sau polita RCA) si cartea de identitate in original sau in format electronic pentru persoana care reprezinta vehiculul la inspectia tehnica periodica.

In cazul autovehiculelor aflate in proprietatea unor societati de leasing se accepta inclusiv o copie a cartii de identitate a vehiculului, copie pe care sa fie mentionat „conform cu originalul” si care sa fie stampilata de catre proprietar. Avand toate aceste documente, soferul sau proprietarul autoturismului se poate prezenta in statia ITP Pucheni pentru a efectua verificarea tehnica.

Inspectia tehnica periodica la costuri avantajoase

Acum ca am aflat care sunt documentele de care ai nevoie pentru a efectua ITP-ul, este important sa abordam aspectul referitor la costuri. Tarifele pentru inspectia tehnica periodica la firma ITP Pucheni sunt printre tarifele competitive pe piata de astfel de servicii. In functie de categoria autovehiculului care este supus verificarii tehnice, tarifele variaza de la 100 de lei pentru autoturismele destinate transportului de persoane in regim de Taxi, Uber, ride sharing sau scoala de soferi si pana la 180 de lei pentru microbuze si autoutilitare avand sub 3,5 tone.

Revenirea la service pentru efectuarea ITP-ului dupa ce prima verificare nu a fost trecuta costa 30 lei. Toate informatiile referitoare la tarifele pentru ITP sector 5 prestate de ITP Pucheni sunt disponibile pe itppucheni.ro.

About the author

Monica

Leave a Comment