Casa si Gradina

Reclamatii cu privire la inflorirea trandafirilor – Gradinamax face lumina in acest caz

Written by Admin

Trandafirii sunt, fara indoiala, vedetele fiecarei gradini. Cu toate astea, unii din noi intampinam dificultati la inflorirea acestor plante. Reclamatiile legate de inflorirea trandafirilor sunt nefondate, dupa cum ne arata Gradinamax, din moment ce calea catre flori frumoase inseamna plante sanatoase. Atata timp cat oferim trandafirilor grija de care au nevoie, ne vor rasplati cu flori superbe pe parcursul intregului sezon cald.

Iar pentru a avea cei mai sanatosi trandafiri, trebuie sa cunosti cateva aspecte. Respecta pasii mentionati mai jos si te vei bucura de trandafiri cu inflorire abundenta, indiferent de soiul pe care il preferi.

• Trandafirii au nevoie de soare direct

Cand alegi locul de plantare a trandafirilor, asigura-te ca vor primi lumina soarelui cat de mult pe parcursul unei zile. Pentru ca un trandafir sa se dezvolte armonios si sa infloreasca, trebuie sa aiba cel putin 4 ore de lumina directa pe zi, daca nu mai mult. Un trandafir care are parte de mai putin de 4 ore de soare nu va creste niciodata asa cum te astepti si nici nu va inflori.

• Evita zonele cu curenti de aer sau acolo unde apa balteste

Trandafirii nu apreciaza zonele cu curent de aer rece, asa ca evita sa ii plantezi in astfel de zone. De asemenea, daca ai locuri unde apa balteste dupa ploaie, retine ca astfel de locuri nu sunt potrivite pentru trandafiri. Apa care balteste nu este benefica pentru trandafiri, care prefera in schimb un sol ce dreneaza apa eficient.

• Ai grija ca solul sa fie bogat in nutrienti

Ca orice alta planta ce produce flori, trandafirii au nevoie de substrat bogat in materie organica. Pentru ca plantele consuma aceasta materie pe durata sezonului de vegetatie, ea va trebui reinnoita. Asadar, poti aplica pe sol gunoi de grajd bine fermentat, in special in locurile unde planuiesti sa plantezi trandafiri. Gunoiul de grajd va furniza nutrientii necesari pentru dezvoltarea plantei si a radacinilor.

• Taie crengile inainte de plantare

Inainte sa plantezi un trandafiri, taie crengile acestuia la o lungime de 15 centimetri. Astfel, toata energia plantei se va concentra pe dezvoltarea unui sistem puternic de radacini. Iar acest lucru este necesar in primele luni dupa plantare.

• Solul preferat este bogat si argilos

Majoritatea soiurilor de trandafiri prefera un sol neutru, ce dreneaza apa. Cel mai bine trandafirii infloresc in sol argilos, bogat in nutrienti. Dar daca nu ai un astfel de sol, intotdeauna poti stimula inflorirea prin administrarea de ingrasamant special pentru trandafiri.

• Trandafirii sunt lacomi

Din acest motiv cele mai bune rezultate sunt obtinute atunci cand substratul este unul bogat in nutrienti. Avand in vedere acest lucru, ai grija sa aplici anual materie organica pe solul din jurul trandafirilor. Compost, mulci din frunze sau gunoiul de grajd sunt foarte bune in cazul trandafirilor. Acestea trebuie aplicate in toamna. Iar pe parcursul primaverii si verii, aplica ingrasaminte pentru trandafiri.

• Actioneaza rapid cand vezi pete negre

De indata ce vezi pete negre pe frunzele trandafirilor, indeparteaza frunza respectiva si arde-o. Petele negre semnaleaza prezenta unei infectii fungice, din pacate destul de raspandita in cazul trandafirilor. Boala se cheama Diplocarpon rosae si afecteaza in principal frunzele trandafirului. Atunci cand infectia este severa, plantele raman aproape in totalitate fara frunze. Daca infectia este severa, se recomanda utilizarea unor fungicide specializate. In stadii incipiente poti rezolva prin indepartarea si arderea partilor infectate ale plantei.

• Indeparteaza florile trecute

Pentru a stimula trandafirii sa produca noi flori, florile trecute trebuie indepartate. Astfel, previi formarea semintelor. In acest mod, trandafirii pot produce flori pe tot parcursul sezonului cald.

• Taierile se efectueaza in functie de soi

Taierile la trandafiri sunt o operatiune necesara, ce asigura aspectul ordonat si inflorirea plantei. Dar, acestea se fac in functie de nevoile soiului. Asadar, verifica acest tip de informatie inainte sa achizitionezi un soi. Pe Gradinamax, ai toate informatiile necesare legat de fiecare soi de trandafir.

In concluzie, inainte de a formula reclamatii, verifica daca ai bifat toti acesti pasi. Dupa cum recomanda si Gradinamax, ingrijirea adecvata a trandafirilor, in special asigurarea nutrientilor necesari, este esentiala pentru obtinerea unei infloriri bogate.

About the author

Admin

Leave a Comment