Casa si Gradina

Sporul casei –floarea aducatoare de noroc si belsug

Written by Monica

Sporul casei este o floare foarte cunoscuta pentru petalele sale fine si intens colorate, care completeaza perfect aspectul estetic al balcoanelor. Datorita florilor lor abundente si capacitatii de a se adapta la zone umbroase, este deseori folosita si in gradini. Culorile variza de la alb, rosu, roz, violet, coral, pana la violet si galben.

Este vorba despre o floare originara din Africa, Eurasia, Noua Guinee dar care este deseori intalnita in America de Nord. Acestea realizeaza o estetica impresionanta in gradinile de containere sau in jardinierele de la fereastra.

Se cultiva din seminte sau butasi, in orice fel de sol. Dupa plantare, tulpinile mai trebuie ciupite pentru a se dezvolta cat mai frumos Sporul casei este o floare care are nevoie de apa in fiecare zi dar nu necesita o ingrijire speciala. Este o floare impresionanta ce ofera un spectacol floral superb in orice imprejurare s-ar afla.

Are nevoie de un sol bine drenat in care se regasesc substante organice. Nu ii place caldura in exces, de aceea se ofilesc imediat daca nu sunt udate, dar isi revin imediat de indata ce primesc apa. Este recomandat sa folosesti un ingrasamant solubil in apa la fiecare doua saptamani atat in timpul sezonului de vara cat si de primavara.

Daca vei taia majoritatea vegetatiei la sfarsitul verii vei facilita aparitia de noi flori si vei imbunatati in mod vizibil aspectul plantei. Sporul casei infloreste in general pe tot parcursul sezonului rece. Atunci cand sunt afectate de diferite insecte pot fi tratate cu uleiuri horticole sau pesticide.

Tine cont de faptul ca prea mult soare poate arde frunzele de aceea trebuie amplasata intr-un loc mai umbrit care ii ofera in acelasi timp suficienta lumina pentru ca plantele sa infloreasca. Aceasta planta se poate planta atat in rasadnita, cat si in cosuri, ghivece si containere. Daca locul in care o pui este prea insorit, sau prea intunecat acesta va avea mult de suferit.

Planta va produce sute de flori cu un aspect minunat datorita nenumaratilor nutrienti care se afla in sol. Acestia trebuie inlocuiti in mod periodic pentru ca plantele sa infloreasca cat mai frumos pe tot parcursul sezonului. Oferind plantelor o sursa suplimentară de energie, se sporesti capacitatea de dezvoltarea si le faci sa arate absolut minunat.

In lipsa nutrientilor, planta nu ar mai beneficia de suficienta energie, si in mod implicit, nu va mai parcurge la capacitate maxima ciclurile de inflorire. Sporul casei necesita mai multa umbra decat soare pentru a se dezvolta la randament ridicat. Bucura-te din plin de frumusetea acestei plante si nu o lasa sa fie prada luminii puternice a soarelui la amiaza.

Foloseste cu succes ingrasaminte lichide pentru ca ofera un real ajutor plantei pentru ca sunt absorbite rapid prin radacini si frunzis. In acest fel floarea va avea un aspect minunat iar datorita resurselor esentiale vor aparea noi si noi inflorescente.

About the author

Monica

Leave a Comment