Turism

Care sunt cele mai lungi si mai impresionante poduri din lume?

Written by Monica

Podurile cele mai spectaculoase sunt cele care au sute de kilometri lungime si par absolut interminabile. Acestea se ridica la rang de arta, fiind adevarate opere de inginerie si arhitectura realizate cu cea mai mare precizie.Chiar daca in trecut rolul acestora este sa faca legatura intre doua locuri, datorita inovatiilor tehnilogice podurile au ajuns sa fie adevarate capodopere.

Titlul de cel mai lung pod din lume il detine Danyang-Kunshan Grand Bridge, care are o suprafata de 102,4 mile, adica 164,8 kilometri. Acesta face parte dintr-o conexiune feroviara de top din China pentru ca pe aici trece trenul de mare viteza ce parcurge distanta din Beijing si pana in  Shanghai.

Chinezii au construit acest pod in doar patru ani, cu ajutorul a 10.000 de muncitori iar intreaga investitie s-a ridicat la 8,5 milioane de dolari, Podul se afla la o inaltime de 31 de metri de sol si ocupa un loc imprtant in Cartea Recordurilor.

Al doilea cel mai lung pod din lume este Viaductul Changhua-Kaohsiung din Taiwan, cu o lungime de 157,3 kilometri. Aceasta dateaza din 2007 si a fost special creat pentru a rezista cutremurelor. Viaductul este prevazut cu o serie de arcade sau coloane.

De asemenea, podul Hong Kong-Zhuhai-Macao este cel mai lung sistem de pod-tunel realizat din otel din intreaga lume. Utilizarea concomitenta  podului este restrictionata la un numar de 10.000 de persoane Podul are o lungime de 55 kilometri lungime si este sustinut de piloni fixati foarte bine in adancul marii pentru a oferi un grad inalt de stabilitate.

Un alt pot surprinzator este podul Incheon, o alta opera de arta din Asia Coreea de Sud. Acesta leaga insula Yeongjong de continentul peninsulei coreene. Podul Vasco da Gama se intinde peste raul Tajo si reprezinta un simbol emblematic al Portugaliei. Acesta a fost dat in folosinta din 1998, facilitand transportul din Lisabona.

Podul Manchac este un pod dublu realizat din beton si are o lungime totala de 22,80 mile. Acesta este cel mai lung pod aflat in sistemul de autostrazi interstatale si se afla in Louisiana. De asemenea, isi merita pe deplin titlul de cel mai lung pod rutier fara taxe din lume.

Podul Øresund face legatura intre Danemarca și Suedia. Cu o lungime de cinci mile, acesta este cel mai lung pod feroviar si rutier combinat din Europa. Este dat in folosinta inca din anul 2000, si strabate coasta Suediei pana la o insula aflata in stramtoarea Øresund. Pentru finalizarea acestei capodopere a durat patru ani iar astazi este parcurs de zeci de mii de masini  zilnic.

Podul Russky este cel mai lung pod cu cablu si se afla in zona Vladivostok, Primorsky Krai, Rusia. Acesta se intinde de-a lungul stramtorii Bosforului de Est si are o lungime de 1.104 metri.

About the author

Monica

Leave a Comment