Auto

Tot ce trebuie sa stii despre asigurarea RCA

Written by Monica

Exista foarte multe situatii in care participantii la trafic se lovesc de anumite incidente care provoaca stricaciuni directe autoturismului propriu si nu numai.

Asadar, pentru ca acestea sa aiba o rezolvare rapida, pe cale legala, toti soferii sunt obligati sa detina o asigurare RCA. Aceasta reprezinta un contract care garanteaza acoperire financiara in caz de accident. Astfel, conflictul se poate stinge amiabil, prin faptul ca partea vinovata va achita, prin intermediul casei de asigurari, toate daunele provocate.

De ce este obligatorie polita RCA?

Acest document este unul dintre cele impuse prin lege. Lipsa lui duce la imposibilitatea de a circula liber pe drumurile din Romania sau Europa, de realiza inspectiile tehnice periodice sau de a inmatricula masina. In plus, in cazul unui control di care reiese ca nu sunteti asigurat, politia poate sanctiona cu amenzi de pana 2.000 de lei. Nu in ultimul rand, daca va gasiti in postura in care ati provocat un accident si nu beneficiati de aceasta acoperire, persoana prejudiciata va putea incerca sa obtina despagubirile aferente in instanta.

Care este perioada de valabilitate a unei asigurari RCA cumparate de la TCV?

Nu exista un anumit interval de timp standard pentru toate asigurarile auto. Fiecare sofer este liber sa seteze perioada contractului in functie de propriile nevoi. Exista asadar varianta in care va puteti asigura doar pentru o luna, sau chiar pentru un an intreg. Puteti opta si pentru variantele de trei sau sase luni, insa in acest caz trebuie sa fiti atent la calculul RCA. Exista sansa ca valoarea rezultata pentru o perioada de sase luni sa fie apropiata de cea pentru 12 luni, cea din urma varianta fiind evident mai avantajoasa.

Care sunt metodele de calculare RCA?

Pentru a avea garantia ca beneficiati de cea mai buna oferta in raport cu masina pe care o detineti, la TCV puteti apela la un calculator RCA care sa genereze automat toate tarifele actuale care se aplica. Nu trebuie decat sa completati formularul atasat cu informatiile solicitate. Veti primi o lista o oferte pe care le puteti accesa imediat. Alegerea intre acestea va apartine in totalitate si o puteti face in functie de nevoile curente sau de aria de acoperire necesitata.

Care sunt pasii pentru a deveni asigurat RCA?

In vederea incheierii unui contract de asigurare auto la TCV pasii sunt foarte simpli. Am pus pazele unui proces in totalitate online, pentru a economisi timp si efort. Asadar, nu va trebui decat sa acordati cateva minute pentru a trece prin toate cele cinci etape vizate si imediat dupa veti fi asigurat complet si gata de drum.

Pentru inceput trebuie sa accesati pagina TCV aferenta asigurarilor RCA si sa completati toate campurile obligatorii. Datele solicitate le veti gasi in permisul de conducere si in certificatul autoturismului.

Dupa ce ati finalizat aceasta etapa, va vor fi generate o succesiune de oferte valabile la momentul respectiv pe care sa le analizati atent si sa o alegeti pe care pe care o considerati completa in raport cu nevoile personale.

Plata pentru asigurare se va face tot online, prin intermediul unor portaluri securizate, ceea ce inseamna ca tranzactia dumneavoastra este in siguranta si va fi aprobata in cateva secunde.

In final, veti primi contractul prin email si din acel moment puteti circula fara griji in zonele vizate. La cerere, documentul poate fi transmis si in forat fizic, prin curier sau posta, in asa fel incat sa fie eliminat orice inconvenient.Cu TCV obtineti simplu si rapid orice asigurare auto si nu numai. Va bucurati de cele mai avantajoase oferte, fara comisioane si taxe ascunse.

About the author

Monica

Leave a Comment