Sanatate

Suplimentele pentru memorie – necesare la orice varsta

Written by Monica

Memoria este una dintre functiile de baza ale organismului nostru. In momentele stresante sau foarte aglomerate poate exista riscul ca aceasta sa nu functioneze in parametri optimi. De aceea, este foarte important sa ii oferi putin ajutor din exterior.

Suplimentele pentru memorie de la Go Vita te pot ajuta sa tii minte toate aspectele importante din viata ta, fara prea mult efort.

Care sunt inamicii principali ai unei memorii bune?

Inaintarea in varsta este principalul factor care duce la deteriorarea memoriei. Imbatranirea celulara si imposibilitatea de regenerare conduc la probleme severe, atat timp cat nu sunt luate masurile necesare le timp.

Supunerea indelungata la stres poate afecta functiile memoriei pe termen scurt. Problemele zilnice, grijile si alte elemente negative pot interfera cu capacitatea de a-ti aminti lucruri importante.

Lipsa nutrimentelor din alimentatia zilnica si consumul constant de toxine face ca legaturile neuronale sa nu se realizeze in mod normal si eficient. In plus, hrana pentru creier nu este doar o metafora. In absenta acesteia, creierul nu reuseste sa dea randament, functiile sale de baza, inclusiv memoria, fiind afectate.

De asemenea, exista vicii periculoase poate conduce la deteriorarea si imbatranirea prematura a celulelor din creier, iar memoria este afectata inevitabil.

Accidentele severe sau bolile cerebrale pot reprezenta cauze ale pierderii de memorie partiale sau complete. Acestea pot fi de foarte multe ori ireversibile, cel afectat prezentand deficiente majore de a-si aminti lucruri esentiale din trecutul apropiat sau din existenta sa generala.

Cum iti poti mentine memoria in stare buna pentru mai mult timp?

Uitarea, la fel ca memorarea, este un proces firesc si normal. Fara a uita nu am fi capabili sa inmagazinam lucruri noi in memorie. Dar in momentul in care observam ca uitam detalii importante sau nu reusim sa ne amintim anumite lucruri, este semnul ca trebuie luate masuri active in aceasta privinta.

Primul si cel mai simplu pas care poate fi facut in acest sens este schimbarea alimentatiei. Hrana nutritiva, odihna corespunzatoare, miscarea fizica si eliminarea stresului reprezinta un ansamblu ideal pentru a permite memoriei sa revina la o capacitate inalta de functionare.

De asemenea, este foarte important sa ne mentinem si creierul activ. Invatarea nu ar trebui sa se opreasca niciodata pentru a ne putea bucura de cele mai bune performante. Cititul, jocurile creative si de imaginatie, jocurile de logica, invatarea unei limbi straine sunt doar cateva exercitii care te pot ajuta sa iti mentii creierul tanar si memoria la standarde inalte.

Suplimentele pentru memorie – o mana de ajutor din exterior

La un nivel mai profund in cautarea solutiilor pentru o memorie mai buna, vitaminele pentru creier pot fi o varianta eficienta. Exista numeroase suplimente care te ajuta sa retii sau sa iti amintesti mai usor. Aceste variante sunt indicate mai ales in perioadele in care suprasoliciti aceasta functie si ai nevoie de putin ajutor. Sesiunile de examene sunt, in general, perioadele in care simti nevoia sa asiguri o capacitate mai inalta de invatare.

In topul suplimentelor pentru creier se regasesc variantele care au lecitina ca ingredient principal. Ginkgo Biloba, Rhodiola, Vinpocetina sunt alti compusi de baza care au demonstrat o influenta pozitiva asupra capacitatii de memorare. Cu toate acestea, ele sunt solutii pe teren scurt si ar trebui utilizate impreuna cu celelalte metode de mentinere a unei memorii sanatoase, si nu ca substituent.

Cauta in oferta Go Vita vitaminele pentru creier ideale pentru nevoile tale si administreaza-le de fiecare data cand te afli intr-o perioada care te suprasolicita din acest punct de vedere. Se recomanda ca, pentru siguranta ta, sa consulti medicul inainte de a incepe orice cura cu suplimente.

About the author

Monica

Leave a Comment