Comunicate de presa

Traditii frantuzesti neobisnuite

Written by Monica

Foarte multi oameni sunt atrasi de frumusetea Parisului si de iubirea pariziana care ste  unica in lume. Iar cand ne poarta gandul la Turnul Eiffel ne umplem de romantism si magie. Chiar si limba franceza are un impact spectaculos, avand o tonalitate melodioasa, sexy si indrazneata in acealsi timp Dar pe cat de romantici sunt francezii la prima vedere acestia se remarca prin nenumarate traditii ciudate specifice. Toate sunt la fel de interesante, asa incat este timpul sa le cunoasteti.

1.In Franta nu se serveste gheata la bauturi in restaurante. Ei prefera mai degraba bautura racita la frigider, dar niciodata asezonata cu renumitele cuburi de gheata. Francezii sunt de parere ca aceasta afecteaza aroma unei bauturi de aceea nu le folosesc niciodata.Pare ciudat insa daca stam sa ne gandim mai bine, are logica. Gheata transformata in apa la un moment dat raceste dar in acelasi timp si dilueaza bautura.

2.Desi sarbatoresc Anul Nou la fel ca noi la miezul noptii, acestia mai celebreaza la trecerea dintre ani o alta sarbatoare speciala numita Saint Sylvestre. Cu aceasta ocazie trebuie neaparat sa se serveasca sampanie, clatite si alte delicatese culinare, pentru a sarbatori asa cum se cuvine momentul.

3.In fiecare an, in vinerea Pastilor nici un clopot nu bate in bisericile din toata Franta. Traditia spune ca pentru o noapte clopotele trebuie sa se opreasca pentru a ca linistea semnifica drumul parcurs pana la Roma iar la intoarcere, adica in ziua de Pasti clopotele rasuna din nou pentru a anunta ca este zi de sarbatoare, pe care toti francezii o sarbatoresc alaturi de familie si o multime de bunataturi.

4.Desi cu totii stim ca francezii sunt un popor iubitor si extrem de prietenos, totusi sarutul este interzis in statia de metrou.

About the author

Monica

Leave a Comment