Casa si Gradina

Ce poti face pentru reducerea facturilor de energie electrica?

Written by Monica

In ultimele luni, facturile la energie electrica au luat prin surprindere multa lume din cauza majorarii preturilor. In contextul evenimentelor care au loc la nivel mondial, piata de energie s-a confruntat cu schimbari semnificative care s-au observat la final de luna in valoarea consumului.Din acest motiv, tot mai multe persoane incearca sa reduca consumul de energie. Pentru a reusi sa faci acest lucru, dar sa te bucuri si de confort in continuare, este necesar sa ai in vedere cateva trucuri, care implementate corespunzator vor da roade.

Tipurile de becuri

In primul rand, daca nu ai facut-o deja, poti incepe prin schimbarea becurilor pe care le ai in locuinta. Daca acestea sunt cu filament clasic, atunci este recomandat sa optezi pentru unele de tip LED, mult mai economice. LED-urile sunt recunoscute pentru capacitatea lor de a consuma cu pana la 75% mai putina energie, insa a asigura in acelasi timp lumina necesara desfasurarii activitatilor.

Citeste si: Economiseste constient curent electric si fii un consumator responsabil!

Un sfat care merita luat in considerare este si stingerea luminii in incaperile in care nu stai. In acest fel, reduci cu mult consumul, care va fi vizibil pe factura de la final de luna.

Tipurile de electrocasnice

Un alt aspect care joaca un rol important in diminuarea consumului de energie electrica este reprezentat de electrocasnice. In prezent, pe piata exista o gama variata de electrocasnice din clasele economice.Desi este costisitor sa inlocuiesti toate dispozitivele din locuinta, ia in considerare ca atunci cand este necesara schimbarea unui anumit echipament, sa optezi pentru aparate eficiente din punct de vedere energetic. Functionalitatile oferite de electrocasnicele din aceasta clasa de consum chiar fac diferenta si nu este una nesemnificativa.

Oferta de energie electrica
Acum ca piata de energie electrica si gaze naturale s-a liberalizat, ramane la latitudinea ta sa alegi o oferta care sa te avantajeze. Inainte de a face orice fel de demers, analizeaza furnizorii si ofertele pe care acestia le pun la dispozitia clientilor.Mai multe detalii poti sa vezi pe Cez Info, care pune la dispozitie informatii complete si oferte care se pliaza pe nevoile de consum ale tuturor tipurilor de clienti.

About the author

Monica

Leave a Comment