Casa si Gradina

Ce sunt pergolele retractabile si cum functioneaza

Written by Monica

O pergola retractabila reprezinta de fapt o zona de umbrire construita artificial, care aduce mai multe functii menite sa vina in ajutorul proprietarilor. In categoria pergole retractabile se gasesc constructii usoare, realizate din lemn sau din metal, care au si stalpi de sustinere. Datorita modului larg de aplicabilitate, pergolele vin cu mai multe functii, de la modele simple, si pana la cele complexe care permit retragerea automata a acoperisului.

Cele mai comune functii pe care le poate avea o pergola retractabila

Unele dintre cele mai importante functii pe care le pot avea pergolele retractabile sunt:

  • Posibilitatea de retragere automata a acoperisului de la care vine si numele acestui tip de pergola. Avand o astfel de functie este mult mai usor sa fie gestionata temperatura de sub pergola si se obtine mai mult confort, fara interventii din partea proprietarului;
  • Senzori de ploaie si alte intemperii – acesti senzori sunt desigur foarte utili pentru o pergola automata deoarece pergola se va inchide singura atunci cand incepe sa ploua. Astfel, daca proprietarul nu este acasa in momentul in care incepe ploaia, nu exista riscul de a gasi toata mobila deteriorata sau si mai grav, inundatie.
  • Sisteme de colectare a apei – pentru a evita ca apa sa ajunga in interior, se folosesc de obicei sisteme de colectare a apei, care ajuta si la drenarea acesteia.
  • Lumini – pentru un plus de confort in interiorul pergolei si pentru a veni in ajutorul clientului, care nu mai trebuie sa faca lucrari suplimentare de iluminare, multe pergole vin cu luminile deja montate in interior.

Avand in vedere toate aceste avantaje, pergolele retractabile sunt usor de utilizat, sunt moderne si sunt solutia ideala pentru cei care cauta confort. In plus, pretul lor rezonabil, raportat la calitatea materialelor si la rezistenta constructiei, fac ca aceste pergole sa se transforme intr-un must have al oricarei constructii moderne.

Citeste si: Pergole retractabile din aluminiu. De ce merită să le alegi?

O cladire cu pergola are un spatiu suplimentar in care locatarii se pot relaxa, se pot distra alaturi de familie si prietenii si, de ce nu, pot depozita pe timpul iernii anumite articole de care nu au nevoie.

About the author

Monica

Leave a Comment