Auto

De ce este mai rentabil sa iti lasi masina la o parcare privata in Otopeni decat la parcarea aeroportului?

Written by Monica

De-a lungul timpului, in contextul cresterii continue a numarului de calatori, nevoia de parcare a masinilor, mai ales in perioadele de varf, este tot mai mare. Odata cu acest trend, nici nu este de mirare ca s-au dezvoltat numeroase parcari private in apropierea terminalului Henri Coanda, care concureaza direct cu parcarea aeroportului international.

Si autoritatile au ajuns la concluzia ca Aeroportul Otopeni a devenit neincapator. Aeroportul Otopeni a devenit neincapator. Estimarile indica o crestere a traficului aerian cu 11% in acest an, comparativ cu 2022. Din acest motiv, autoritatile au anuntat ca aeroportul va intra intr-un proces major de renovare. In urmatorii ani, se va ridica un terminal nou, iar capacitatea de acomodare si gestionare a pasagerilor se va dubla.

In acelasi timp, conducerea Aeroportului International Henri Coanda anunta ca se vor amenaja alte 1.500 de locuri de parcare temporare si aproape 1.500 care vor fi destinate parcarii pe termen lung. Insa pana la finalizarea proiectului, in anul 2029, problemele calatorilor cu avionul sunt rezolvate de parcarile private din preajma aeroportului.

Este mai rentabil pentru calatori sa foloseasca parcarile private din Otopeni?

Cu siguranta, da, mai ales ca in Otopeni aceasta tendinta este cat se poate de evidenta. In primul rand, discutam despre rentabilitatea serviciului – practic, parcarea de la Aeroportul Henri Coanda percepe un tarif de 100 de lei/zi, pe cand parcarea privata oferita la OTP Parking, de exemplu, are un tarif de doar 40 lei/zi, care scade pe masura ce creste perioada.

Iata cateva dintre motivele pentru care este mai rentabil sa lasi masina la o parcare in Otopeni privata decat in parcarea aeroportului:

Costul

Primul si cel mai evident motiv este legat de costul parcarii. In general, parcarile private ofera tarife mult mai mici comparativ cu cele ale aeroportului. Economia poate varia de la cativa lei pe zi la sume semnificative pentru perioade lungi de parcare. Astfel, pentru cei care calatoresc des sau pentru perioade mai lungi de timp, parcarile private sunt o optiune mult mai economica.

Flexibilitatea si confortul

Parcarile private aduc, de obicei, si un plus de flexibilitate si confort. Multe ofera servicii aditionale, cum ar fi transfer de la si spre aeroport, indiferent de orarul zborului, optiunea de a-ti gasi masina garata in fata terminalului (la sosire) sau chiar serviciu de car washing, contractost. Spre deosebire de parcarea aeroportului, un serviciu privat de parcare Aeroport Otopeni vine in sprijinul clientilor cu optiunea de rezervare online. Pana la urma timpul este o resurse deosebit de pretioasa!

Siguranta masinii

Un alt aspect important de luat in considerare este siguranta masinii. Desi ambele tipuri de parcari sunt monitorizate, cele private isi pot permite sa aloce mai multe resurse pentru securitate, oferind camere de supraveghere de ultima generatie (ce pot fi accesate de clienti oricand), paznici sau chiar sisteme de alarma avansate.

Servicii aditionale

Pe langa cele mentionate anterior, multe parcari private ofera servicii aditionale care aduc valoare adaugata. Acestea pot include servicii de curatenie a masinii, intretinere sau chiar reparatii minore in timpul absentei proprietarului. Prin urmare, pe langa economia de bani, se poate realiza si o economie de timp, intrucat aceste operatiuni nu vor trebui facute la intoarcerea din calatorie.

Impactul asupra comunitatii locale

Clientii care aleg serviciul de parcare private, nu doar ca economisesc bani, dar sustin si afacerile locale. Multi dintre proprietarii acestor parcari sunt locuitori ai comunitatii locale, iar sustinerea lor poate avea un impact pozitiv asupra economiei locale.

About the author

Monica

Leave a Comment