Comunicate de presa

Importanta majora pe care o are sanatatea si securitatea muncii pentru angajat

Written by Monica

Orice angajat in momentul in care semneaza contractul de munca cu angajatorul, mai ales daca activitatea companiei este intr-un domeniu industrial, trebuie sa treaca prin etapa de instructaj cu privire la sanatatea si securitatea muncii. Instructajul are rolul de a explica angajatului potentialele pericole care ar putea surveni in cadrul activitatii sale desfasurate la locul de munca precum si sa i se expuna modalitatile prin care poate sa actioneze in mod individual.

Angajatorul, pe langa instructaj trebuie sa ii asigure echipament de protectie specific activitatii desfasurate iar angajatul sa il poarte si sa il foloseasca in mod corespunzator.

Pentru angajat realizarea acestui instructaj cu privire la sanatatea si securitatea in munca are un impact pozitiv. Ii poate salva viata in momentul in care intervin situatii periculoase dar il si motiveaza sa ramana la locul de munca respectiv. Acesta este un semn clar pentru angajat ca angajatorul ii respecta drepturile dar si sanatatea.

Normele de protectia muncii sunt clare pentru ambele parti si se intocmesc documente care sa ateste ca au fost indeplinite toate tipurile de instructaj. Aceasta din urma este foarte importanta pentru angajat intrucat este singura cale prin care poate sa fie avertizat cu privire la pericolele care se pot produce in urma manipularii unor utilaje grele si modul in care poate sa ia anumite masuri in cazul in care se produc accidente.

Cu siguranta in momentul in care se efectueaza astfel de instructaje angajatul poate sa se considere pregatit pentru a face fata provocarilor de la locul de munca. Instructajul de protectie a muncii trebuie efectuat in primul moment de la angajare pentru fiecare membru nou al echipei.

About the author

Monica

Leave a Comment