Comunicate de presa

Importanta serviciilor oferite de un avocat specializat in divort si partaj

Written by Monica

Nu exista nici cel mai mic dubiu ca atunci cand vorbim despre procedura de divort avem in vedere o procedura juridica si birocractica extrem de stresanta pentru partile implicate. Pe langa faptul ca este stresanta, avem in vedere si o procedura care consuma foarte mult timp si foarte multa energie pentru ambii soti.

Divortul poate sa fie din culpa comuna, din culpa exclusiva a unuia dintre parteneri sau de comun acord. Indiferent in ce mod se va derula divortul, fiecare dintre parteneri poate sa apeleze la un avocat divort Bucuresti. Serviciile specializate oferite de un astfel de avocat sunt de mare ajutor pentru fiecare dintre partile implicate. Iata care sunt cele mai importante beneficii ale serviciilor specializate oferite de un avocat in domeniul partajului si al divortului.

Intelegerea termenilor juridici ai procedurii divortului

Cu ajutorul serviciilor oferite de un avocat specializat fiecare dintre soti va putea intelege cu exactitate care sunt termenii juridici si modul in care trebuie sa se pozitioneze in raport cu acesti termeni care pot influenta rezultatele procedurii de divort. Mai mult, in baza acestei intelegeri se poate organiza negocierea in procedura de partaj pornind de la faptul ca fiecare dintre soti va intelege cu exactitate la ce se refera termenii folositi de avocat, notar sau judecator.

Cunoasterea drepturilor si a obligatiilor

Serviciile unui avocat specializat in partaj si divort sunt foarte importante si datorita faptului ca partile implicate isi vor cunoaste cu exactitate drepturile si obligatiile aferente acestei proceduri juridice. Faptul ca oricare dintre partener isi cunoaste drepturile este foarte important pentru a putea ca acesta sa obtina exact ceea ce isi doreste in urma partajului.

Protejarea intereselor la partaj

De foarte multe ori sunt intalnite situatiile in care unul dintre soti nu isi cunoaste drepturile si astfel nu isi poate proteja interesele. Prin intermediul serviciilor profesionale ale unui avocat divort Bucuresti, fiecare parte implicata in procedura de divort va putea sa isi protejeze intereselor. Fie ca vorbim despre obtinerea custodiei minorilor, fie ca discutam despre interesele financiare privind bunurile dobandite sau alte mosteniri, un avocat specializat va putea oferi sprijin pentru ca fiecare dintre soti sa isi protejeze eficient interesele acestea in cazul partajului.

Sunt cunoscute etapele procedurii de divort/partaj

Procedura divortului si/sau a partajului implica respectarea unor etape juridice stricte. Desigur, vorbim si despre completarea unor documente si depunerea anumitor acte in baza carora se vor face toate procedurile juridice. Prin intermediul serviciilor unui avocat profesionist si specializat in divort sau partaj, cei implicati in procedura divortului vor cunoaste exact care sunt etapele, care sunt documentele ce trebuie depuse si completate si care sunt actele necesare pentru aceasta procedura. Trebuie spus ca avocatul se va ocupa de intocmirea documentelor si a actelor necesare.

Reprezentare in fata judecatorului

Foarte important este faptul ca un avocat divort Bucuresti asigura reprezentare in fata judecatorului. Aceasta situatie este necesara atunci cand divortul nu este de comun acord si avocatul va asigura sprijin la fiecare termen de judecata prin sustinerea pozitiei persoanei pe care o reprezinta.

About the author

Monica

Leave a Comment