In perioada verii gospodinele pregatesc bunatatile pentru iarna. Acum rosiile se afla in toata splendoarea lor ca si gust si aroma astfel ca este momentul ideal pentru a face sucul de rosii. Acesta se foloseste pentru a adauga un plus de savoare diverselor preparate culinare.
Acum rosiile sunt cel mai bine coapte astfel ca trebuie doar sa tii cont de anumite trucuri pentru a face cel mai bun suc de rosii, care are beneficii importante pentru organism.
Suc de rosii – reteta clasica
Ingrediente : 4 kg de rosii bine coapte, busuioc verde, menta, sare si piper
Mod de preparare Rosiile se fierb intr-un litru de apa cu 2 lingurițe de sare. Se lasa la foc potrivit pentru o jumatate de ora. Dupa ce se racesc, se decojesc si se pun in blender. Apoi se adauga frunze de busuioc sau menta, pentru aroma, se condimenteaza cu sare si piper si se pun in borcane sterilizate.
Suc de rosii fara conservanti
Ingrediente: 4-5 kg de roșii copate; 2 linguri de sare; O lingură de zahăr.
Mod de preparare : Se toaca rosiile pentru a se face suc. Sucul obtinut se pune la fiert pana cand ajunge la consistenta dorita. Trebuie amestecat din cand in cand iar spuma care se formeaza deasupra, trebuie indepartata cu o spatula. La final se asezoneaza cu sare si zahar. Se lasa la racit apoi se depoziteaza la loc racoros.
Suc de rosii – reteta bunicii
Ingrediente: 3 kg de rosii bine coapte; 3 lingurite de sare grunjoasa, pentru murături.
Mod de preparare Rosiile spalate si taiate cuburi se pun in blender si se mixeaza. Apoi se toarna intr-o oala se adauga sare si se lasa la fiert.
Cand sucul devine mai concentrat se da deoparte. Se pune in sticle sterilizate iar sticlele se pun intr-un vas suficient de mare in care se adauga apa pana ce ajunge la capac. Se lasa la foc mic 20 de minute. Dupa aceea se lasa acoperit pana cand se raceste.
Suc de rosii- reteta simpla
Ingrediente 10 kg de rosii; 2 linguri de sare.
Mod de preparare Rosiile se dau prin masina de tocat iar sucul obtinut se pune la fiert, pana cand se obtine o pasta omogena. Cand sucul este gata, se toarna in brocane sterilizate, se pun capacele si se acopera cu o pătură pentru 24 de ore. Dupa ce s-a racit complet, sucul de rosii poate fi depozitat in camara.
Reteta suc de rosii pentru iarna
Ingrediente 1 legatura pătrunjel, 1 legatura telina, 10 kg rosii foarte bine coapte (cu cat rosiile sunt mai coapte au gustul mai bun)
Mod de preparare Se taie rosiile in bucati mici si se trec prin masina de tocat de doua sau de trei ori, pentru a se obtine cat mai multa pulpa de rosii, fara seminte si coaja. Sucul se pune la fiert la foc mic, amestecand din cand in cand cu o lingura de lemn sa nu se afume. Se lasa sa fiarba pana ce scade un sfert din cantitatea de suc pentru a deveni mai consistent.