Social

Vasilescu anunta ca proiectul de lege care interzice cumulul pensiei cu salariul, ar avea ca efect destructurarea CA al BNR

Written by Monica

Proiectul de lege trimis de Guvern Corpului Legiuitor cuprinde, in extensie, prevederi care – daca ar fi adoptate – ar avea ca efect destructurarea Consiliului de Administratie al BNR! Pentru ca ar forta intreruperea, inainte de termenul fixat prin lege, a mandatului acelora dintre membrii acestui for care au implinit deja ori vor implini 70 de ani inainte de 2024.

Or, mandatul acordat actualului CA al BNR, de catre Parlamentul Romaniei, a inceput in octombrie 2019 si este stabilit, in baza atat a reglementarilor interne, cat si a celor europene, sa dureze 5 ani. Pana in octombrie 2024. Acest mandat este conceput ca sa asigure continuitatea politicilor de stabilitate financiara pentru cel putin 5 ani! Si – in aceasta privinta normele sunt ferme – sa nu fie intrerupt, in cazul intregului for si al fiecaruia dintre membrii sai, decat in imprejurarile limitative prevazute expres in legile interne si in reglementarile Uniunii Europene”, arata Vasilescu.

Citeste mai multe Aici

About the author

Monica

Leave a Comment