Social

Bucurestiul respira verde: Calea Victoriei devine pietonala cu ocazia evenimentului „Strazi Deschise”

Written by Monica

Evenimentul cultural urban „Strazi deschise, Bucuresti – Promenada urbana” revine in acest weekend pe Calea Victoriei si se extinde si in alte zone ale Sectorului 1, transformand arterele Capitalei in veritabile scene deschise pentru arta si recreere.

In weekendul 13-14 aprilie, initiativa „Strazi deschise, Bucuresti – Promenada urbana” isi largeste orizonturile in Sectorul 1, pe strada Alexandru Constantinescu. Aceasta zona, cuprinsa intre Str. Loc. Gh. Stalpeanu si Str. Cap. Nicolae Drossu, se va transforma intr-un epicentru de activitati culturale si sportive, accesibil publicului de toate varstele. De la spectacole de magie la concerte live, participantii vor avea ocazia sa se bucure de o gama diversa de activitati artistice.

Calea Victoriei, unul dintre cele mai emblematice bulevarde ale Bucurestiului, va redeveni, de asemenea, spatiul ideal pentru plimbari relaxante in aer liber. Inspirandu-se din succesul proiectelor pietonale globale, „Strazi deschise” isi propune sa recreeze dinamica urbana, oferind locuitorilor si turistilor ocazia de a redescoperi farmecul orasului.

Programul diversificat stimuleaza interactiunea comunitara si promoveaza stilul de viata activ

Acest weekend, zonele pietonale temporare vor fi pline de viata, gratie unui program artistic variat. Oferta include spectacole de teatru pentru copii, demonstratii de magie, concerte live si multe alte activitati sportive si educative. Tinerii vizitatori vor avea oportunitatea de a participa la ateliere sportive si educative, precum si la jocuri interactive oferite de PROEDUS – Centrul de Proiecte Educationale si Sportive al Municipiului Bucuresti.

Arta si magie pe strazile Bucurestiului

Biblioteca Metropolitana Bucuresti ii invita pe cei mici sa exploreze „Culorile emotiilor” prin ateliere creative, iar Opera Comica pentru Copii va prezenta spectacolul „Parada lui Bubu la Zoo”. Teatrul Dramaturgilor Romani va captiva audienta cu spectacolul de magie „MAGITOT sunt eu”, iar Scoala de Arta Bucuresti va incanta publicul cu concerte live de percutie.

Pe parcursul intregului weekend, copiii se vor putea bucura si de spectacolele de teatru de animatie oferite de Rolling Strings Puppet Show pe Calea Victoriei, aducand o nota de veselie si culoare.

Masuri de siguranta si accesibilitate

Pentru a asigura desfasurarea in conditii optime a evenimentului, traficul vehiculelor va fi deviat in zonele afectate, iar pistele de biciclete vor fi inchise. Traficul rutier pe Calea Victoriei va fi permis doar in intervalul nocturn, de la ora 23:00 pana la ora 9:00, facilitand accesul si participarea sigura la eveniment.

Aceasta initiativa nu doar ca transforma infrastructura urbana, ci si modul in care comunitatea interactioneaza cu spatiul urban, redefinind experienta culturala in inima Bucurestiului.

Sursa foto: Cotidianul

About the author

Monica

Leave a Comment