Turism

Cele mai frumoase cladiri din capitala

Written by Monica

Daca vrei sa stii care sunt cele mai reprezentative cladiri ale Bucurestiului, ai ocazia sa afli informatii cu adevarat surprinzatoare. Aici poti vedea sute de case de poveste, care astazi au devenit muzee si sunt vizitate an de an de catre sute de turisti. Iata care sunt acestea :

1. 

 

Aceasta poarta denumirea de cea mai frumoasa casa din Bucuresti si se afla in aceeasi curte cu Palatul Cantacuzino, din Calea Victoriei. Muzeul este deschis publicului larg pentru vizita iar printre obiectele compozitorului George Enescu ce se regasesc aici, se afla si prima sa vioara, de la patru ani si multe medalii obtinute in urma contributiei sale la Primul Razboi Mondial. Accesul este gratuit in ziua de 26 a fiecarei luni. Exista doua case memoriale ale compozitorului, la Bucuresti si Sinaia.

2. Muzeul National Cotroceni

Palatul Cotroceni este un monument istoric reprezentativ pentru arhitectura romaneasca de la sfarsitul secolului al XIX-lea. Aici se pot vedea elemente de arhitectura medievala ctitorite de Cantacuzino. In Ansamblul Cotroceni se afla atat Muzeul National Cotroceni, cat si Palatul si Biserica Cotroceni. Saloanele si apartamentele Muzeului sunt absolut impresionante iar accentul este pus nu doar pe valoarea diferitelor artefacte, ci si pe semnificatia lor.

3. Palatul Regal

Muzeul National de Arta al Romaniei este cel mai important muzeu din Romania. Acesta a fost infiintat in 1948 iar aici se pot vedea peste 70.000 de exponate in sectiuni diferite, precum : Galeria Nationala si Galeria de Arta Europeana. Tot aici se pot admira si Portretele Regale, care reconstituie momente din istoria familiei regale prin intermediul unor fotografii de epoca.

4. Palatul CEC

Palatul CEC se afla in Calea Victoriei, vizavi de Palatul Postelor. Acesta a fost construit in 1897, in perioada Regelui Carol I al Romaniei si a Reginei Elisabeta. Arhitectura impunatoare si designul specific cladirii sunt reprezentative secolului 19.

Planul cladirii a fost facut de catre arhitectul Paul Gottereau iar executia a fost realizata de arhitectul roman Ion Socolescu si finalizata in 1900. Este de remarcat frumusetea monumentala a acestei cladiri dar si faptul ca este o constructie extrem de trainica.

5. Palatul Universul

Palatul Universul este o cladire din Bucuresti, ce se afla in strada Ion Brezoianu 23, unde a functionat in prima jumatate a secolului XX redactia ziarului Universul. Constructia sediului ziarului a inceput pe 17 octombrie 1926, iar cel care i-a pus temeliile a fost Stelian Popescu, directorul Jurnalul incepand cu 1915.

Cladirea are 7 etaje, cu tot cu parter si subsol si a fost reabilitata in ultimii 5 ani. Aici se desfasoara o multime de evenimente mondene iar sute de persoane vin aici sa o viziteze pentru frumusetea sa arhitecturala.

Chiar daca nu esti din Bucuresti, insa vrei sa stii care sunt cele mai atragatoare monumente este bine de stiut ca aceste cladiri ocupa topul acestui clasament.

About the author

Monica

Leave a Comment