Social

Cum sa mentii relatii bune cu copiii ?

Written by Monica

Familia iti ofera de cele mai multe ori momente extrem de frumoase, la care poate nu ai visat niciodata inainte sa devii parinte si totusi exista unele momente mai dificile, destul de greu de gestionat de catre parinti. Copiii temperamentali, mereu furiosi care au obiceiul de a lovi sau a jigni pune parintii intr-o situatie delicata.

Solutionarea benefica a acestor momente sustine armonia in relatia dintre parinte si copil. Uneori parintii au nevoie de sugestii de la specialisti pentru imbunatatirea relatiilor cu micutii lor. Intotdeauna vor aparea si situatii conflictuale, neintelegeri si suparari, de aceea parintii trebuie sa stie cum sa exprime in mod optim tot in orice context. Iata cateva sfaturi interesante de care merita sa tineti cont.

1. Evitarea conflictelor

O idee geniala pentru a mentine armonia dar este important modul in care se pune in practica aceasta idée. Evitarea certurilor nu trebuie sa fie permanenta deoarece micutul va invata atunci doar sa cedeze pentru a nu-l supara pe celalalt si nu va intelege ca o relatie trebuie sustinuta prin intelegere. Intr-o relatie se intampla sa existe si dezacorduri, dar prin negociere si compromis acestea vor fi rezolvate usor.

2. Manifestarea afectiunii parintesti

Copiii simt mereu nevoia sa se simta ocrotiti si iubiti de aceea ii imbratiseaza des. Niciodata un parinte nu trebuie sa-i respinga pentru ca nu are suficient timp. Un copil trebuie ascultat, pentru a-i intelege pe deplin nevoile, sentimentele si dorintele. Parintii care isi arata iubirea, vor castiga increderea copiilor, care vor sti ca au la cine sa apeleze oricand au nevoie.

3. Instituirea unor reguli in familie

In orice familie trebuie sa se puna accent pe disciplinarea pozitiva a copiilor, pentru ca acestia sa fie mai ordonati pe viitor si pentru a intelege ce inseamna autoritatea parintilor sau a profesorului. Totusi egulile trebuie sa fie flexibile si existe toleranta din partea parintilor. Cu ajutorul regulilor copilul invata ce inseamna sa fie iertat si sa ierte si el la randul sau.

4. Umorul – un ajutor de nadejde in orice familie

Unele situatii pot fi tratate mult mai usor de catre un parinte care are simtul umorului bine dezvoltat. In acest context, cei mici pot invata sa rada de propriile lor slabiciuni si sa invete cum le poate depasi.

Parintii nu trebuie sa-si ascunda imperfectiunile ci trebuie sa arate copilului ca se pot amuza impreuna pe seama acestora. Este foarte important ca parintii sa petreaca timp de calitate impreuna cu copiii pentru a se bucura din plin de clipe de bucurie si deplina incredere.

5. Evitarea conflictelor mama-tata

Atunci cand parintii se cearta cel mai mult au de suferit copiii care devin anxiosi, tristi si dezinteresati de tot ce e in jurul lor, ceea ce duce la aparitia problemelor la scoala, o imunitate scazuta si mai mult plans. Parintii trebuie sa evite pe cat de mult posibil orice forma de agresiune fizica sau verbala pentru ca micutii ajung mai tarziu sa dezvolte un comportament antisocial.

De asemenea, acestia nu trebuie sa se prefaca in fata copilului deoarece acesta poate sa perceapa zambetele false sau lipsa cadurii din vocea parintilor, ceea ce ii va ingrijora si mai mult si va duce la o proasta dispozitie si tulburari de somn.

About the author

Monica

Leave a Comment