Economie

Metode practice prin care ii poti invata pe copii valoarea banilor

Written by Admin

Inca de sunt mici, copiii ar trebui sa inteleaga care este valoarea banilor pentru a putea pretui din plin momentul in care primesc anumite lucruri. Desigur ca nu este deloc simplu insa merita sa incerci sa ii atragi atentia prin cateva detalii interesante. Este absolut necesar sa ii inveti pe cei mici ca nu toti banii trebuie cheltuiti pentru micile mofturi, ci ca acestia trebuie pretuiti pentru ca nu se obtin deloc usor.

Trebuie sa iti alegi atent cuvintele prin care ii faci pe cei mici sa inteleaga aceste concepte financiare de baza.Conform studiilor efectuate pe aceasta tema s-a descoperit faptul ca cei care au fost expusi educatiei financiare au comportamente mult mai bine vizavi de acest aspect.

Daca continui sa il tii la curent copiii cu aceste concepte, ii va ajuta ca mai tarziu sa poata constientiza mult mai usor apectul financiar din viata de zi cu zi.Daca te intrebi cand ar trebui sa incepi sa vorbesti cu copilul tau despre bani, afla ca niciodata nu este prea devreme.

Cel mic trebuie sa inteleaga ca banii pe care ii va castiga in viata de adult, depinde in mare masura de efortul pe care il face pentru a invata atunci cand e la scoala.

Zi de zi apar oportunitati de a vorbi cu copiii despre bani intr-un mod absolut natural, fara sa puna in nici un fel presiune asupra lor. Profitati de aceste momente in care cei mici pot invata despre finante prin joaca, pentru ca este important sa-si creeze o baza pentru o viata plina de succes financiar.

Specialistii in domeniu sustin faptul ca educatia copiilor despre bani trebuie sa se concentreze pe conceptele de castig, cheltuiala, economisire, imprumut si impartire. Parintii trebuie sa ofere copiilor exemplul personal avand in vedere ca acesta este cel mai sugestiv pentru ei.

Intodeauna practica aplicata este mult mai clara decat teoria. Din prea multa protectie, unii parinti considera ca este bine sa nu-si lase copiii sa aiba nici un fel de legatura cu banii. Este necesar sa invete de mici cum sa gestioneze fiecare situatie si sa cheltuiasca banii parintilor in mod intelept.

Este demonstrat faptul ca pana la varsta de 5 ani, copiii sunt capabili sa inteleaga concepte economice de baza iar pana la 7 ani, acestia pot deprinde obiceiuri financiare permanente.Acesta este cel mai potrivit moment in care ar trebui sa-l inveti ca toate bunurile materiale costa bani si e necesar sa faca diferenta intre ceea ce este util sau doar un moft.

Ajuta-l sa isi stabileasca prioritatile si sa-si puna banii in borcane diferite in functie de ce cheltuie si ce reusesc sa economiseaca. In acest fel, vor observa singuri ce se va intampla cu banii lor in functie de propriile decizii.Inca de mici trebuie sa-si stabileasca obiective financiare si sa faca efortul de a-si indeplini visul.

Copiii vor vedea mereu in parinti un exemplu demn de urmat si au tendinta de a le imita obiceiurile, astfel ca este important sa le dai o lectie buna de viata prin comportamentul tau.

About the author

Admin

Leave a Comment